Veel allergieën worden geboren in je brein als gevolg van een overdreven reactie van het immuunsysteem op iets. Met als gevolg dat het lichaam dan reageert met klachten als; niezen, tranende ogen, jeuk, benauwdheid, diarree, etc.

Vaak is een allergie in zeer korte tijd ontwikkeld. En gelukkig is het brein ook in staat om in zeer korte tijd weer vaarwel te zeggen tegen deze allergie. Enkele voorbeelden van allergieën waarvoor hypnotherapie veel wordt ingezet zijn; allergie voor huisdieren, huisstofmijt, insectengif. Maar ook allergie voor verzorgingsproducten zoals bijvoorbeeld zeep of een bepaalde parfum. Voedselallergie, zoals gluten, melk, vruchten, noten etc.

Allergieën ontstaan doordat het immuunsysteem niet werkt zoals het hoort. Dat kan een heleboel redenen hebben. Bij een gezond lichaam zijn er geen allergische reactie op stoffen die in de natuur voorkomen. Er is iets gebeurd waardoor de overgevoeligheid is ontstaan. Met hypnose leren wij het immuunsysteem opnieuw dat de natuur geen foutje maakt dus dat het immuunsysteem daar ook geen oplossing voor hoeft te zoeken.

Hooikoorts is deels gedrag

Hooikoorts en Pollenallergie worden deels ook door gedrag veroorzaakt. Maar wat is nu eigenlijk gedrag? Gedrag is een manier die je hebt aangeleerd op een prikkel van buitenaf. Voorbeeld; je kent ze wel die filmpjes dat een hondje boven het water wordt gehouden hij begint direct al zwembewegingen te maken, het water is een trigger, externe stimulans en de zwembeweging is het gedrag.

Onder hypnose is het mogelijk om jouw onbewuste gedrag te onderzoeken en aan te geven dat het er een vergissing is gemaakt. Of er nu wel of geen pollen in de lucht zijn, die tranende ogen, loopneus en andere klachten, hoeven er helemaal niet te zijn. Wanneer je dit traject ingaat kom je snel van je hooikoorts af. De kans is groot dat de vergissing in jouw onbewuste gedrag na 1 of 2 sessies volledig is hersteld! Eindelijk weer genieten van een voorjaar, waarin je alle dingen kan doen die je wilt doen. En die pollen die belemmeren jou niet meer!

Wil jij ook genieten van het lenteweer en het pas gemaaide gras.