Geboorte Programma

&

HypnoFertility

HypnoFertility:

Heb jij een kinderwens en loop je tegen problemen/ongemakken aan. Op fysiek, emotioneel en mentaal niveau kunnen zaken spelen waar jij je niet bewust van bent. Het kan best zo zijn dat je al een traject bent begonnen zoals In-vitrofertilisatie (IVF) of Intra Uteriene Inseminatie (IUI) ook in dat traject kan hypnotherapie de uitkomst bieden. (Zie gastenboek bericht van 21 april 2020) De trajecten zoals bijvoorbeeld IVF en IUI zijn heel spannend en stressvol. Dit komt voornamelijk door het moeten. Je moet ontvangen en er moet een plekje gemaakt worden zodat jij een kindje in je buik kan laten groeien. Meestal is de oplossing waarom je niet zwanger raakt heel eenvoudig, zelfs wanneer dit een medisch aandoening is.

Tijdens deze trajecten kan ik je begeleiden waardoor je ontspannen en op je gemak de behandelingen kan ondergaan. Wanneer je dan zwanger bent kan je doorstromen naar het traject HypnoBirthing®.

Het Geboorte Programma, wat is dat nu eigenlijk?

Deze methode is ontwikkeld door Ines Simpson en Shawn Gallagher een fantastische tool die elke zwangere vrouw zou moeten kennen om een vreugdevolle bevalling te garanderen waarin moeder en kind super ontspannen naar elkaar toeleven.

Het Geboorte Programma is ontwikkeld om jou zelfhypnose te leren. Je leert te vertrouwen op je lichaam en belangrijker nog, je leert naar je lichaam te luisteren. Doordat je de zelfhypnose eigen maakt kan je nagenoeg pijnloos bevallen. De staat van trance waar jij je dan in bevindt zorgt voor een hele andere pijnbeleving dan je nu gewend bent. De stress van de bevalling valt weg en dat maakt dat je ontspannen je bevalling in kan gaan.

Er zijn steeds meer vrouwen die praten over het Geboorte Programma en al zeker een aantal die het daadwerkelijk hebben meegemaakt.

Een heel bekende die besloot om het Geboorte Programma toe te passen is Kate Middleton, Toen zij op de dag van de bevalling al lopende met de baby voor de pers verscheen, ontstond hierover dan ook veel commotie, want, hoe was dit mogelijk?

In principe is het een hele natuurlijke manier om een kind geboren te laten worden. Het is zowel voor het kind als voor de ouder(s) een positieve manier om met vreugde terug te kijken op de zwangerschap en de bevalling dat is wat het Geboorte Programma voor jou doet!

Het Geboorte Programma is helemaal gericht op jou. Dit omdat ik geloof dat iedere vrouw met andere angsten, zorgen, vragen en ervaringen rondloopt. De ervaring leert dat er tijdens de sessies vaak nog andere pijnstukken voorbijkomen, ik vind het belangrijk dat er absolute ruimte is om dit aan te pakken.
Een vrouw is immers tijdens de zwangerschap kwetsbaarder en emotioneler.

Tijdens de bevalling voelt de vrouw de echte “oer” krachten en waar deze toe leiden. Hiervoor zorgt het onbewuste van de vrouw.
Een bevalling zal alleen maar fijner en stukken gemakkelijker verlopen wanneer de onderliggende pijnstukken zijn verwerkt. Je kan tijdens de bevalling echt in een “bubbel” gaan. Deze “bubbel” noemen we de trance. In deze trance neemt het onbewuste het over en daardoor is de manier van bevallen zodanig dat er alleen gezonde stress is. Dit maakt dat alles op een vreugdevolle manier verloopt.

Er zijn ongeveer 5  á 6 consulten nodig met tussenpozen van enkele weken. In de tussenliggende periode ben ik altijd bereikbaar voor vragen en/of hulp mocht dit nodig zijn.

Tijdens deze consulten leren we elkaar steeds beter kennen. Ik ga je coachen en inzicht geven in wie je bent en of die overtuigingen die jij hebt wel bijdragen aan geluk in je leven vooral met de geboorte van je kindje. Sommige overtuigingen worden van moeder op dochter doorgegeven maar tijden en mensen veranderen. Veel van die overtuigingen gelden al lang niet meer en de meeste zijn ook echt niet handig om te hebben. Mocht het zo zijn dat er andere vragen/pijnstukken de kop op steken dan begeleid ik je daar op een veilige en simpele manier doorheen.

Tijdens de sessies wordt verbinding met je baby gemaakt daar heb je veel voordeel van. Voor, tijdens en na de geboorte. Zelfs het draaien van je kindje vlak voor de bevalling kan hiermee opgelost worden, zodat hij/zij in de juiste positie voor de bevalling ligt. Het contact met je kindje is immers een gewoonte geworden een tweede natuur.

Jouw onbewuste wordt alert gemaakt op een aantal suggesties. De reacties van jou en je lichaam worden voor jou geïntegreerd in het onbewuste zo wordt het heel gemakkelijk om de zelfhypnose op te roepen wanneer jij dat wilt.

Na elk consult krijg je oefeningen mee die jij je eigen kan maken. Zodat jij steeds gemakkelijker en sneller in hypnose kunt gaan en jij je kan voorbereiden op de bevalling. Hierdoor raak je steeds meer vertrouwd met hypnose én je lichaam. Het doel is om zo ontspannen en fijn mogelijk je kindje geboren te laten worden.

Voordelen van het Geboorte Programma op een rijtje:

Ontspannen zwangerschap zonder bijkomende kwalen

Vertrouwen in je lichaam tijdens de zwangerschap en de geboorte

Sterke band opbouwen met je kindje

Krachtige technieken om een diepe ontspanning te creëren

Natuurlijke manier van plaatselijke verdoving (pijnbestrijding)

Geschikt voor thuisbevalling en bevalling in het ziekenhuis

En nog veel meer…………………

Nu dat jij weet dat je op een vreugdevolle manier de zwangerschap en bevalling kan meemaken, waar kies jij dan voor………..?

NB: Let op wanneer je in de avonduren een afspraak wil maken neem dan eerst even contact met mij op.