Intakeformulier Stoppen met Roken

Alle informatie blijft strikt vertrouwelijk.

  Ik heb een aantal startvragen voor jou. Ga er rustig en serieus voor zitten. De antwoorden op deze vragen zijn belangrijk en zullen je helpen om te stoppen met roken. Hoe serieuzer je deze vragen beantwoord voor jezelf, hoe gemakkelijker jij straks stopt met roken.

  Roken is voornamelijk onbewust aangeleerd gedrag. Maar er speelt ook een verslavingscomponent mee:
  Nicotine! Hoe gevaarlijk dit goedje is weet je wellicht al ik zal je daar later meer over vertellen.

  Als jij wel eens een jointje met tabak rookt, dan is dat hetzelfde als een sigaretje roken. Het zelfde geldt voor een e-sigaret. Of als je nicotine kauwgom of pleisters gebruikt. Je brein krijgt dan namelijk steeds opnieuw nicotine toegediend.

  Als jij wilt stoppen met roken, dan neem je dus geen e-sigaret. Je neemt ook afscheid van het tabaksjointje. Een jointje van weed of gras is geen probleem, Zolang er maar geen tabak in zit.

  Let op: wil je niet stoppen met een tabaksjointje, dan kan het lastiger voor je zijn om een niet roker te worden!

  Gedurende het traject doe ik een aantal visualisaties mp3 en tijdens de sessie. Het kan zijn dat er visualisaties in voorkomen die jij nooit zal doen. Bijvoorbeeld in huis roken of roken waar kinderen bij zijn. Of bij je ouders. Ik wil je vragen om tijdens elke visualisatie gewoon te doen wat ik zeg. Ook al doe je dat in het echte leven nooit. Een visualisaties is immers iets wat jij je inbeeldt. Je doet alsof. En iedereen kan prima doen alsof ze dingen dien die in het echt nooit gebeuren, toch?

  Waar ben je trots op? Denk aan iets wat je echt iets doet. Dit is belangrijk in jouw traject. Het kan iets kleins zijn, zoals een compliment van iemand. Of iets wat je hebt bereikt, bijvoorbeeld een eigen huis of een vaste baan of dat je al 40 jaar getrouwd bent of iets wat met je kinderen/kleinkinderen te maken heeft. Het behalen van diploma’s etc.

  Tijdens jouw traject gebruik ik dit trotse gevoel om je onbewuste te laten weten dat jij trots bent op het NIET roken.
  Hierdoor is het voor jou opeens heel eenvoudig om nooit meer te roken.

  Waarom wil jij graag stoppen met roken? Bedenk zoveel mogelijk reden, ook al zijn ze nog zo klein. Denk ook eens vanuit een rol van een “niet roker” zijn.
  En kijk dan eens welke extra redenen je nog kan verzinnen. Denk eens aan de mensen die belangrijk voor je zijn.