Loslaten
Op naar een nieuwe start 2019!

Je leeft al je hele leven of dit nu 10, 20, 30, 50 of 90 jaar is. Je leeft al je hele leven. In dit leven heb je al van alles gezien, gehoord, gevoeld en ervaren. Bij sommige herinneringen kan jij je gewoon niet bedwingen om te lachen. Andere herinneringen maken je boos of verdrietig of machteloos.

Al deze emoties horen bij jou. Ze zijn een onderdeel van je leven. Maar wat je niet weet is dat ze bij je lichaam horen. Pijn, verdriet, emoties zitten vast in je lichaam en geest ze blokkeren chakra’s, spieren, zenuwen etc. etc. Dit verklaart die hoofdpijn, de rugpijn, de allergie, de spanning op je darmen, je woede-uitbarstingen en ga zo maar door.
De emoties zijn ontstaan door situaties die in het verleden zijn gebeurd.

Want wat in het verleden gebeurd is, steekt vaker de kop op dan wij denken. Stel je maar voor, een situatie die je vast wel eens meegemaakt hebt. Je wordt boos op iemand omdat hij/zij je iets heeft aangedaan, je blijft maar malen over een discussie die eerder heeft plaatsgevonden en raak gefrustreerd over hoe dingen gelopen zijn of juist niet.

Wat wij vergeten is dat het niet handig is en dat je eigenlijk alleen jezelf er maar pijn mee doet. Want wil jij je boos, gefrustreerd of verdrietig voelen? Je doet dit echt jezelf aan door vast te houden aan het verleden. Dus als je het zo bekijkt dan is het een liefdevolle daad om jezelf niet langer pijn te doen.

Hieronder een aantal stappen die je toe zou kunnen passen:

Probeer in te zien dat het niet de gebeurtenis maar het verhaal in je hoofd is die de pijn veroorzaakt.
Wat voor soort moeilijkheid of pijn je ook ervaart (woede, spijt, verdriet, onvrede) het is/wordt allemaal veroorzaakt door het verhaal gebaseerd op die bewuste herinnering. Het IS gebeurd het is een herinnering dus speelt niet NU. De pijn die je voelt heeft te maken met de herinnering en jouw oordeel en perspectief.

Kijk nu eens naar deze herinnering naar het verhaal wat je gemaakt hebt zonder een oordeel over het verhaal of jezelf te hebben.

Focus op je lichamelijke pijn

Wanneer je aan deze herinnering denkt verschuif je aandacht dan eens van je hoofd naar je lichaam en VOEL. Voel je ergens pijnlijke steken, kramp in je buik, steken ergens anders in je lichaam FOCUS. Kijk er met nieuwsgierigheid naar verken de pijn. Hoe voelt het? Waar voel je dit? Komt er verandering in wanneer je focust? Je hebt nu wel begrepen dat je het gevoel heel goed kunt verdragen en dat het niet iets is om over in paniek te raken ????

Vervang moeilijkheden door compassie!

Nu je jezelf, je pijn in je lichaam en geest hebt gevoeld is het tijd om het verleden los te laten. Je gaat het omarmen in plaats van ervoor weg te rennen. Hoe doe je dat? Een va de dingen die je zou kunnen doen is te gaan ademen op de Babauta manier.

Je ademt moeilijke en/of pijnlijke gevoelens in en ademt compassie uit. Je ademt niet alleen je eigen pijn maar ook de pijn van anderen in.

Aantal voorbeelden:
Als je frustratie voelt dan adem je dat in en adem je vrede uit.
Dus frustratie in en vrede uit
Verdriet in en geluk uit
Spijt in en vreugde en dankbaarheid uit
Elke dag een minuut lang zorgt dat jij weer in balans komt.

Kom in het NU en probeer dankbaar te zijn!

Wat is er nu? Wat voel je nu? Je geeft eigenlijk altijd aandacht aan het verleden maar in het heden is waar jij nu bent. Ongeacht je leeftijd of je situatie. Wees bewust en voel wat je voelt, hoor wat  je hoort, zie wat je ziet, ruik wat je ruikt en ervaar wat dit met je doet. Nu is er niets aan de hand nu voelt alles goed. NU is NU focus daarop.

Mocht je er niet uitkomen, vragen en/of opmerkingen hebben of een consult willen dan hoor ik je graag jij bent van harte welkom.

Liefs, Simone ????