Slaapproblemen

Zie jij er enorm tegenop om naar bed te gaan? Kijk je op tegen de nacht? Omdat jij weet dat je toch niet in slaap zal vallen, is dat wel zo? Een ding is zeker, jij bent niet de enige. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat 1 op de 3 mensen last heeft van slaapproblemen.

Wanneer je last hebt van chronische slapeloosheid lig je vaak lang wakker. Maar er zijn nog meer vormen van slaapproblemen bijvoorbeeld:  slaapwandelen, tanden knarsen, bedplassen, nachtmerries, ‘eten’ tijdens je slaap en je gedesoriënteerd voelen als je wakker wordt.

Wanneer je slaapproblemen hebt heeft dit flinke gevolgen. Je laadt namelijk ’s nachts op en wanneer je niet of nauwelijks slaapt dan gebeurd dat niet. Je merkt dit aan je prestaties op je werk, met studeren en zelfs in je normale dagelijkse leven functioneer je maar half of nog minder.

Je concentratievermogen gaat achteruit en dingen onthouden daar heb je enorm veel moeite mee. Het risico dat je wegdoezelt achter het stuur(drowsy driving) neem toe. De irritaties lijken wel naar je toe te komen je kan je werkelijk aan alles ergeren. Slaapgebrek kan ook depressieve stemmingen veroorzaken.

Deze problemen bezorgen je dan weer heel veel stress waardoor je cortisol omhoog gaat (dat is weer slecht voor je gewicht). Je gaat misschien wel naar slaappillen grijpen en daar krijg je dan weer andere klachten van. Want dit middel heeft wel de nodige bijwerkingen. Een goede natuurlijke nachtrust is dus erg belangrijk.

Een overactiviteit van de hersenen en/of bepaalde geïntegreerde gewoonten of overtuigingen kunnen voor slaapproblemen zorgen. En als je dan ook nog een onbewuste angst hebt om niet in slaap te vallen of midden in de nacht of op een heel vroeg tijdstip wakker worden dan zal dit de slapeloosheid alleen maar versterken.

Als bovenstaande herkenbaar is voor jou dan is dat goed nieuws. Hypnotherapie is een zeer probaat en effectief middel bij het oplossen van slaapproblemen. Van belang is om te kijken waar de slapeloosheid vandaan komt. En jouw onbewuste weet dit als geen ander.

Met hypnotherapie kijken wij naar die onderliggende emoties en overtuigingen. Jouw onbewuste heeft die ooit opgeslagen vanuit een positieve intentie. Nadat de intentie gevonden is gaan we ermee aan de slag. Wat verwerkt moet worden pakken we aan. Nu alles her kadert is zullen je slaapproblemen afnemen of wellicht verdwijnen.

Heb je last van slapeloosheid die je zakelijke of dagelijkse leven negatief beïnvloed? Is het genoeg en wil je weer slapen?