Een trauma kan op veel manieren in je leven ontstaan en op iedere leeftijd.

Enkelvoudige of meervoudige trauma’s maken het leven zwaar het is heel moeilijk om de zonnige kant van het leven te zien. Je zwemt alsmaar tegen de stroom. Je raakt met de dag meer uitgeput.

Stop er zijn hele goede oplossingen. Hypnotherapie en/of IEMT kunnen je helpen om je trauma’s te verwerken zodat jij weer kan genieten van het leven.

Hoe vaak heb jij last van die nare herinneringen, waardoor jij volschiet? Of misschien heb je last van ongewenste emoties denk aan eenzaamheid, angst, woede, verdriet, schaamte of schuldgevoelens Ken je de gedachte: “Wie zit er nu op mij te wachten? Of denk je vaak: ‘Dat kan ik toch niet’, ‘Ik ben niet goed genoeg’. Beperkende overtuigingen daar zijn er genoeg van deze komen uit een emotie.

Emoties zijn heftige gevoelens iets in jou reageert op een situatie die van buitenaf aan je opgedrongen wordt. Als het erg pijn doet, is het alsof een oude wond weer open gaat. Dat klopt ook. Vaak is het je gekwetste kind dat weer op dezelfde plek geraakt wordt.

De 6 basis-emoties zijn: afschuw, woede, verbazing verdriet, angst en vreugde.

Andere emoties die wij vaak de naam gevoel meegeven zijn: minachting, bewondering, wanhoop, jaloezie, afgunst, hoop, liefde, trots, spijt, berouw, haat, schaamte, verwijt en schuldgevoel. Wist jij dat een emotie in werkelijkheid maar 5 minuten duurt als je er rustig voor gaat zitten en deze sensatie volledig in je lichaam aanvaardt? Het zijn onze gedachten die maken dat we pijnlijke emoties heel lang kunnen voeden, zodat het uren, dagen, weken, maanden of zelfs jaren kan duren voordat wij uit die emotie kunnen blijven. Het is destructief, ondermijnt je en ontkracht jou totaal. Je zelfvertrouwen brokkelt met de dag meer af.

Wil jij weer met de stroom meezwemmen?