HypnoCell®

HypnoCell is een hele mooie methode om met je lichaam (cellen) in gesprek te gaan. Je lichaam staat in dit geval voor het woordje cellen. Wij spreken ook echt met de cellen en niet met het hele lichaam. Tijdens dit gesprek komen er dingen naar boven die je met je bewustzijnsvermogen nooit had bedacht of kunnen bedenken. Op deze manier kan je met de cellen naar een oplossing zoeken om klachten te verminderen, sneller te genezen of zelfs helemaal weg te halen.

In ons lichaam zitten ongeveer 100.000.000.000.000 cellen (dat is 100 biljoen)!!
Ongeveer 1000 verschillende soorten cellen die wij niet met het blote oog kunnen waarnemen. Wanneer je zou weten hoeveel activiteit er elke seconde in elke cel plaats vindt dan pas realiseer jij je wat deze cellen allemaal voor ons lichaam doen en hoe belangrijk ze zijn. Cellen zwermen en leren snel van elkaar. Het is net een radiocentrale, ergens wordt er iets geroepen, en elke cel geeft dit dan weer door aan de volgende. Door de cellen nieuwe signalen uit te laten zenden kan je daadwerkelijk dingen in je lichaam veranderen.

Je kan ze niet aanraken. Gedachten, emoties en gevoelens; ze lijken ongrijpbaar. Echter voor het lichaam zijn deze gedachten, emoties en gevoelens juist wél heel tastbaar. Je kan het zien als stofjes die de cellen beïnvloeden. Dit proces verspreidt zich dan razendsnel door het lichaam. Alle cellen zijn continu actief, hierdoor is alles in ons lichaam continu in beweging. Door in gesprek te gaan met jouw cellen, begrijp/hoor je wat er nodig is in het lichaam. En hoe jij jezelf kan helpen.

Waarom kies je voor HypnoCell?
Deze methode wordt met name ingezet bij langdurige lichamelijke klachten die in de reguliere zorg uitbehandeld zijn. Het kan ook worden ingezet om genezing te versnellen. Waar Hypnocell ook aan kan bijdragen is de om de bijwerkingen van chemotherapie of bestraling te verminderen.

Lichamelijk klachten geven aan dat er iets aan de hand is wat aandacht nodig heeft. In principe zijn lichamelijk klachten een waarschuwing van het lichaam. Het heeft dus een hele duidelijke functie. Het komt regelmatig voor dat jouw lichaam een pijnprikkel blijft sturen die niet noodzakelijk is. Wellicht weet je wel wat de oorzaak is maar kan je het niet oplossen. Denk aan pijntrauma of een chronische ziekte.
HypnoCell kan hier een goede oplossing zijn.

Heeft een arts of een specialist jou gezegd: ‘Je moet er mee leren leven’ Dan ben je hopelijk op zoek naar een andere oplossing. Wanneer jij gelooft in de kracht en het zelf genezend vermogen van je lichaam en je wilt je uiterste best doen om dit op te lossen. Dan is HypnoCell de perfecte methode.

Is er een verschil tussen Hypnose en HypnoCell?
Jazeker, de HypnoCell verschilt van een standaard hypnose. Je gaat niet zo diep in trance en je bent meer betrokken bij het proces. Het belangrijkste verschil vind ik dat jij met je lichaam in gesprek kan gaan. Standaard hypnose is erop gericht om de emoties die zijn ontstaan door gedachten en ervaringen op te lossen. HypnoCell is gericht op het gesprek met je lichaam zodat je kan luisteren naar dat verhaal.
Eerst zorg ik ervoor dat je in een ontspanning komt en van daaruit contact te maken met je cellen. Je gaat ondervinden dat jij contact kan maken met wat daar in je lichaam gebeurt. Dat is de start van de behandeling.

Het belangrijkste is dat jij er alle tijd voor hebt als je komt! Dat betekent dus alles eruit halen, maximale inzet! Jij moet het doen, ik help alleen.

Wat zijn de mogelijke toepassingsgebieden voor HypnoCell ®

  • Blessures – denk ook aan sportblessures
    Hoe eerder hypnose wordt toegepast na ontstaan van een blessure, hoe positiever het genezingsproces kan worden beïnvloed en hoeveel meer de kans er is dat de pijn kan worden verminderd.
  • Vermoeidheid, burn-out, verminderde prestaties
  • Het verbeteren van concentratie, fysieke gesteldheid, mentale gesteldheid of op een ander niveau  
  • Ondersteuning bij ziektes of bijwerkingen van medicatie (let op: ik beloof nooit genezing).
  • De cellen voorbereiden en opvolgen t.b.v. operaties
  • Stofwisseling optimaliseren
  • Ondersteuning van bodybuilders in de wedstrijdfase (voorbereiden van de cellen op de voeding met als doel minder spierverlies, makkelijker vetverlies)