Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS)

2023-08-10T10:23:08+02:00

PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom)

Pak de controle terug!

Weet je dat oorzaak nummer 1 van PDS ons brein is?

PDS oftewel “spastische darm” is een zeer vervelende en pijnlijke stoornis van het maagdarmkanaal. Dagelijks wordt je gehinderd door diarree, obstipatie, winderigheid, opgeblazen gevoel, krampen etc…

En dan de effecten van PDS!

Je voelt je neerslachtig en meestal doodmoe. Dit geeft stress omdat je zelf niet goed begrijpt wat er aan de hand is. Je komt steeds in een vicieuze cirkel terecht. Je bent zo moe dat je geen energie meer hebt. Iedere keer heb jij het gevoel dat jij je moet verantwoorden. Je hebt het gevoel dat de mensen je lui vinden. De stress die je nu ervaart heeft weer een negatieve invloed op je darmen. De PDS speelt weer op. Je voelt je machteloos en moedeloos want er is geen enkele arts die jou verder kan helpen.

Pffffff je voelt de brok in je keel al!

  • Je kan veel dingen herleiden naar het brein daar waar jij je gedachten produceert doe jij ook PDS! Doe ik? Ja, doe jij!
  • Je hebt geen PDS, je dóet het. Zonder erbij na te denken nemen wij aan dat onze gedachten en gevoelens bepalen wie wij zijn.
  • Je bent je gedachten en je gevoelens. Is dat wel zo? Nee, want hoe zit dat dan met je lichaam? Jouw lichaam werkt perfect.

Jouw lichaam wordt aangestuurd door je onbewuste. Inderdaad, dat onbewuste dat ervoor zorgt dat je haar groeit, je ogen glanzen, je hart klopt en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Op school heb je geleerd hoe je lichaam werkt. Maar heb je ook geleerd hoe je hersenen werken? Heel gek want het onbewuste misleidt je ieder moment van de dag als je niet oppast. Dat is de functie en het is daar ongelofelijk goed in. Zo zijn er momenten in je leven waarin je iets hebt ervaren wat niet fijn was en direct voelbaar in je buik/darmen. Jouw onbewuste kopieert dit iedere keer weer.

Je onbewuste staat niet stil bij de vraag is het werkelijkheid of fictie?

En daar gaat het dan mis. Wanneer wij een negatieve emotie ervaren zoals: weerstand, stress, spanning, boosheid, dan gaan onze gedachten naar een gebeurtenis in het verleden óf in de toekomst. Wat hebben negatieve gedachten voor nut als we het verleden niet kunnen veranderen en de toekomst niet voorspellen? Hebben dergelijke gedachten dan nut? Je kan het ook positief inkleuren, toch?

Oh, vind je dat niet reëel?
Okay, die negatieve gedachten wel dan?

Nee, want jouw lichaam doet precies dat wat het moet doen. Precies, jouw lichaam werkt zoals het moet werken. Heb je negatieve gedachten dan krijg je negatieve emoties. Heb je positieve gedachtes dan krijg je positieve emoties.

Ergens is er een moment geweest waarop je PDS hebt toegelaten. Bewust of onbewust. Wil jij eraan werken en je kwaliteit van leven verbeteren?

Beeld je dan eens in dat jij met mij als navigatie in je onbewuste op zoek gaat naar het eerste moment van het ontstaan van PDS.
Met die herinnering gaan wij aan het werk om tot de conclusie te komen dat het doen van PDS niet meer nodig blijkt te zijn! Je hoofd is een orgaan, net als je hart, je longen, je nieren, je gal, je lever. Je bént niet je hart, je bént niet je longen, je bént niet je nieren etc…… Je bent dus ook niet je gevoelens en gedachten. Je dóet ze. Jij stuurt alles aan vanuit je onbewuste omdat dit is wat jij jezelf aangeleerd hebt.

Darmen zijn meterslange spieren en extreem gevoelig voor spanning.

Het zijn de darmspieren die deel uitmaken van je onbewuste zenuwstelsel. Dit houdt in dat je de spieren van je darmen niet bewust kunt aansturen. Je kunt je darmen niet bewust spannen of ontspannen. Zoals je bijvoorbeeld wel met je handen, benen vingers etc kan. Deze maken deel uit van je bewuste zenuwstelsel. Je kunt de darmspieren dus niet bewust aansturen maar wel op het onbewuste niveau. De spieren in de darmen zullen direct reageren op spanning of ontspanning.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Met hypnotherapie kan ik je helpen met PDS. Wij gaan contact maken met je onbewuste om het onderliggende probleem te achterhalen en oplossen. Nu weet het onbewuste dat het doen van PDS niet meer nodig is.

Ik heb veel ervaring met de behandeling van PDS. Met hart en ziel wil ik jou helpen om de kwaliteit van leven naar een hoger level te tillen. Dus pak die controle weer terug en verhoog de kwaliteit van je leven. Want wat is een zachte buik die je op het juiste moment de juiste signalen geeft je waard?

PS denk ook aan b.v. Crohn en Colitis Ulcerosa

Titel

Ga naar de bovenkant